Oldalak

2012. október 7., vasárnap

273) S-z-ü-r-e-t

Bizony, ilyen szaggatott a mi szüretünk.
Mindig.
Sohasem egyszerre szedünk le minden szőlőt.
Ennek az az oka, hogy dolgozunk. Sok más teendőnk van a hobbi-munka mellett. Így kikapcsolódásként/szabadidős foglalatosságként műveljük a kertet. Nagy-nagy szeretettel.
...
Először a fehér szőlő került sorra most az idén is.
Sok-sok szőlő, aztán darálás, préselés...
No ez az ami a legfontosabb...

...A MUST!
...
Nagyon szeretjük.
Merthogy nagyon finom!
Aztán, hogy télre is megmentsünk egy kicsit, kerül a fagyasztóba is pár üveggel, meg forralás után üvegbe, száraz dunsztba is varázsolok jó néhány üvegnyit.
A téli napokon, a családi találkozásokon elővesszük, és a nyári/őszi munkákra emlékezve jóízűen elfogyasztjuk.

Ez korábban is gy volt, s a musttal is ragaszkodunk a régről kialakult családi szokásainkhoz.
...
...és ami még hátra van...
...a fekete szőlő még a töveken van.
Szüretelésére sor kerül, ha e hónap végén hazalátogatnak a gyerekeink...
...legalább megint lesz egy kis friss must.

A MUST!!!!!

Most és később is...

MUST!!!!!    MUST!!!!!

(:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése